Share

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS Feed

Βρείτε μας

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedIn

Επισκεψιμότητα

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα88
mod_vvisit_counterΧθές512
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα649
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα644
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα88
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα4623
mod_vvisit_counterΌλες τις μέρες788789

We have: 6 guests online
Your IP: 3.216.79.60
Today: Δεκ 01, 2020


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2014 00:00

Νέο Πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για ΑΝΕΡΓΟΥΣ νέους 18 έως 24 ΕΤΩΝ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Το πρόγραμμα είναι σε διαβούλευση(ΕΔΩ)

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 43.200.000,00€ και χρηματοδοτείται από το ΕΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18 μέχρι 24 ετών (έχουν γεννηθεί από 1-1-1990 έως 31-12-1996), εκ των οποίων

  • 3.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ /ΤΕΙ
  • 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Και οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Η δράση ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 έως 120 ώρες με αντικείμενο της κατάρτισης την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε οριζόντια ή/και ειδικά θεματικά αντικείμενα (ανάλογα με την ομάδα ωφελουμένων) τα οποία σχετίζονται με τη θέση πρακτικής άσκησης
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, από 380 έως 420 ώρες και με διάρκεια που δε θα υπερβαίνει τους 6 μήνες
  • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
  • Τρεις φάσεις πληρωμών των ωφελουμένων

Εκπαιδευτικό Επίδομα:

2.410 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων), για αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ
2.240 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων), για αποφοίτους Γυμνασίου –Λυκείου - ΙΕΚ


Τα δικαιολογητικά συμμετοχής στη δράση είναι: 

Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας ανεργίας σε ισχύ

Βεβαίωση ολοκλήρωσης εξατομικευμένης συμβουλευτικής και συμφωνίας σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης

Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών Απόφοιτοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ) ή Επικυρωμένο αντίγραφο απολυτήριου Γυμνασίου/ Λυκείου ή/και πτυχίου μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)

Επικυρωμένο αντίγραφο του Εκκαθαριστικού της Εφορίας ατομικό ή οικογενειακό του οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα 2013)

Επικυρωμένο αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Υ/Δ ότι δεν είναι μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές.

Φωτοτυπία 1ης σελίδας Τραπεζικού λογαριασμού όπου φαίνεται το ΙΒΑΝ

 

 

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της πρόσκλησης θα οριστικοποιηθούν μετά από το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης. Με τη δημοσίευση της τελικής πρόσκλησης από την ΕΥΕ-ΕΚΤ θα οριστούν οι προϋποθέσεις και οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Επισημαίνουμε ότι επίσημη πληροφόρηση για το πρόγραμμα παρέχεται μόνο μέσα από τις ιστοσελίδες των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. (http://voucher.gov.gr/)

Είσαι άνεργος /η 18 έως 24 ετών; Μη χάνεις χρόνο κάνε αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος ΤΩΡΑ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2351073125 ή στο Facebook https://www.facebook.com/kepapierias


 
PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Ιούλιος 2014 07:03

 

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το voucher υγείας 2014 Σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων ( voucher ) πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ-ΤΕ Nοσηλευτών, ΠΕ Οικονομικού(οικονομολόγοι), ΠΕ-ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ-ΤΕ Πληροφορικής, και ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, Ραδιολόγων-Ακτινολόγων, Διοίκησης μονάδων Υγείας και Μαιευτικής σε θέματα μεταρρυθμίσεων για την υγεία και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.


Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Υ.Ε.τ.Υ.Κ.Α.), του Υπουργείου Υγείας, ενεργώντας ως Δικαιούχος κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α), αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Κατάρτιση ανέργων σε θέματα μεταρρύθμισης για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας».

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Σκοπός της δράσης είναι η υλοποίηση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ-ΤΕ Nοσηλευτών, ΠΕ Οικονομικού(οικονομολόγοι), ΠΕ-ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ-ΤΕ Πληροφορικής, και ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, Ραδιολόγων-Ακτινολόγων, Διοίκησης μονάδων Υγείας και Μαιευτικής σε θέματα μεταρρυθμίσεων για την υγεία και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Περισσότερα...
 
Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Μάιος 2014 10:04

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ – ΕΣΠΑ 2007-2013

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

Άξονας Προτεραιότητας «08: Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου»

"ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΠΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ"

To ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, στο πλαίσιο του στα πλαίσια του έργου «Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους στις 3 Περιφέρειες σταδιακής εξόδου» στο πλαίσιο του Άξονα 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ),  θα υλοποιήσει Δύο (2) επιδοτούμενα προγράμματα , διάρκειας 100 ωρών έκαστο  για συνολικά τριάντα οχτώ (38) ωφελούμενους  με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους».

Τα προγράμματα απευθύνονται σε ανέργους οι οποίοι είναι:

A. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής,  δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή

B. πτυχιούχοι ΤΕΙ, ΑΕΙ (οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις επιμελητήρια, π.χ μηχανικοί, δεν έχουν την δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ με κριτήριο α) το ετήσιο εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα μέχρι του ύψους του αφορολόγητου ποσού με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου οικονομικού έτους β) τη μη υποβολή φορολογικής δήλωσης στο προηγούμενο οικονομικό έτος. Στη δεύτερη περίπτωση αυτή με δήλωση του Νόμου 1599/86 βεβαιώνουν ότι είναι άνεργοι αναφέροντας και το χρονικό διάστημα ανεργίας στον κλάδο τους.

 

Περισσότερα...
 
PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014 06:11

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 2